Русия се опасява от удари по нея от Финландия. Страната вече

...
Русия се опасява от удари по нея от Финландия. Страната вече
Коментари Харесай

Шойгу: Финландия може да нанесе удари по Русия

Русия се притеснява от удари по нея от Финландия. 

Страната към този момент реши да влезе в НАТО.

Москва ще струпа сили по западните си граници след присъединението на Финландия към НАТО, сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу пред управителния съвет на министерството, представен от ТАСС и " Ройтерс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Във встъпителни бележки пред колегията той изясни и че Полша към този момент е оповестила проекти за подсилване на армията си и че чака обилни сили и въоръжение на НАТО да бъдат ситуирани във Финландия, чието включване съвсем удвои дължината на Русия сухопътна граница с НАТО.

Нещо повече, Полша имала проект за основаване на съюз с Украйна за сигурност, който по същество бил  " окупация на Западна Украйна ", и това било образец за един от рисковете от милитаризацията на Варшава.

" Колективният Запад води прокси с медиатори против Русия ", споделя Шойгу " невиждана поддръжка " за Украйна при доставката на оръжия на стойност десетки милиарди долари, с цел да помогне на Киев да отблъсне съветските сили. Съответно интеграцията на Швеция и Финландия министърът дефинира като " сериозен дестабилизиращ фактор ".

Твърди и че е допустимо във Финландия да се разположат " спомагателни военни контингенти и ударни оръжия на НАТО " за поразяване на сериозни цели в Северозападна Русия.

Затова на съвещанието на колегията се възнамерява да се прегледа основаването на Ленинградски (около Санкт Петербург) и Московски боен окръг, паралелно с укрепването на групировките по западните граници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР